امتیاز {{starRate.StarValue}} از 5 از بین {{starRate.TotalVotes}} امتیازدهنده به ایستگاه های راه آهن ایران
ایستگاه های راه آهن ایران
بیشترین ایستگاه های راه آهن ایران در طی 50 سال گذشته، با ساختار های جالب و معماری مدرن آمیخته شده اند و تماما عناصر فارسی را به نمایش گذاشته اند. برخی از ایستگاه های اصلی مانند تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، یزد و شیراز از آثار معماری و و از ظرافت بالایی برخوردارهستند.
نحوه فعالیت
با وجود داشتن تعداد بالای قطار, این ایستگاه ها ساعت ها خلوت هستند و فقط در زمان ورود یا حرکت کردن قطار ها شلوغ می شوند. مسافران تا زمان رسیدن قطارشان در ساختمان ایستگاه ها منتظر می مانند، درست مانند مسافرانی که در فرودگاه ها منتظر هواپیما برای پروازشان هستند. افراد خارجی باید قبل از سوار شدن به قطار کارت شناسایی و گذرنامه خود را به مسئول مربوطه نشان دهند.بلیط قطار هم به درستی بررسی می شوند تا ورود مسافران به سکوی ایستگاه قطار، سوارشدن داخل قطار، پیدا کردن صندلی های رزرو شده به مشکلی برنخورد. در ایستگاه های بزرگ یک پیشخوان بلیط وجود دارد که بلیط های باقی مانده را برای تاریخ همان روز می فروشند، اما شما بهتر است بلیط خود را از قبل بخرید زیرا ممکن است قطارها به طور کامل رزرو شوند. سوار شدن به قطار بدون رزرو مجاز نیست.
دسترسی
با امکان اتصال بسیاری از مقصد های مسافران به شبکه راه آهن در سال های اخیر، همه ایستگاه ها در مناطق مرکزی قرار ندارند. فاصله ایستگاه های قطار شهرهای کوچکتر که به تهران، تبریز، اهواز، کاشان، مشهد و گرگان مسافرمی برند تا مرکز شهر خیلی کوتاه است طوری که باپای پیاده هم می توانید به ایستگاه ها برسید.در شهرهای بزرگی مانند تهران، مشهد، تبریز، یزد یا اهواز هم ازآن جایی که باید مسافت زیادی را از مرکز شهر تا ایستگاه قطار طی کنید می توانید با وسایل نقلیه عمومی که در دسترس هستند به ایستگاه های قطار بروید. فواصل مرکز شهر تا ایستگاه قطار با تاکسی در این شهرها به این ترتیب است. اصفهان (15 کیلومتر)، شیراز (20 کیلومتر)، بنادر بندرعباس (6.5 کیلومتر)، خرمشهر (3 کیلومتر). ایستگاه مرکزی تهران هم به خط 3 مترو متصل است ونام ایستگاه این مترو ،"Rah Ahan "است. در شیراز نزدیکترین مترو به ایستگاه راه آهن میرزای شیرازی (خط 1) است. با تاکسی هم حدود 15 دقیقه بین این ایستگاه و ایستگاه راه آهن فاصله است. ایستگاه سریع السیر و جدید اصفهان بسیار نزدیک به مرکز شهر و نزدیک به ترمینال (اتوبوس) کاوه است. مشهد و اصفهان در حال ساخت خطوط جدید مترو هستند كه ایستگاه های راه آهن را در آینده نزدیک به هم متصل می كنند.
امکانات ایستگاه ها
ایستگاه های قطار معمولا رستوران و مرکزخرید ندارند اما دارای تعدادی کیوسک برای خریدن میان وعده، کتاب یا روزنامه هستند . اتاق های انتظار راحت همراه با تلویزیون دراختیار مسافران قراردارد که عمدتا دارای تهویه مطبوع هستند، از طرفی در بعضی از ایستگاه ها هم جایگاه وسایل یا چمدان به منظور راحتی مسافران قرار دارد و یک قسمت هم برای شارژ موبایل، تبلت و تلفن های هوشمند مسافران اختصاص یافته است. مسافران می توانند اطلاعات زمانبندی سفرشان ازجمله اطلاعات مربوط به زمان ورود و توقف های قطارشان راکه معمولاً در اینترنت یا به صورت چاپی در دسترس نیستند، را به زبان انگلیسی در قسمت راهنمای ایستگاه مطالعه کنند. در کشور ایران که توسط یک نظام اسلامی اداره می شود، همه ایستگاه ها دارای وضو خانه، مسجد یا نمازخانه و امکانات مناسب برای وضو گرفتن ونماز خواندن هستند که این امکانات هم در همه ایستگاه های سراسر کشور تمیز، مرتب و ایمن هستند.
تاکسی ها
در شهرهای بزرگ سرویس تاکسی ویژه ای برای رفتن از ایستگاه قطارتا مرکز شهر وجوددارد. به محض ورود، یک ایستگاه تاکسی مرکزی در اختیارتان قرار می گیرد که می توانید با قیمت ثابت و مناسب از آن ها استفاده کنید. چانه زدن و به هم ریختن نظم در خیابان ها ممنوع است. وقتی ماشین شما آماده شود به شما اطلاع داده می شود. این فرهنگ نشان از متمدن بودن کشور ایران دارد که ممکن است در بیشتر ایستگاه های راهآهن اروپا به چشم نخورد. ایستگاه های قطار دارای تاکسی شامل: تهران، مشهد، اصفهان، تبریز ، اهواز، بندرعباس، کرما، یزد، زنجان، گرگان، اراک، ساری، شاهرود.
چگونه با قطار به جاذبه های گردشگری برسیم؟
در حالی که اکثر شهرهای بزرگ با بلیط ارزان قطار به راحتی قابل دسترسی هستند ، اما برخی مکان ها هم هستندکه ممکن است به طور مستقیم با راه آهن قابل دسترسی نباشند. به هر حال، با هزینه بسیارکم (حداقل برای گردشگران اروپایی) توصیه می کنیم که با قطار به نزدیکترین ایستگاه موجود بروید و سپس از تاکسی برای رسیدن به مقصد موردنظرتان استفاده کنید. حمل و نقل ها به بهترین صورت توسط آژانس های مسافرتی یا توسط پذیرش هتل مربوطه انجام می شود.